Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Produkty manuka zasłynęły na całym świecie swoimi wzmacniającymi i antyseptycznymi właściwościami. To właśnie dzięki zapobieganiu rozwojowi drobnoustrojów, miód manuka stał się numerem jeden wśród miodów.

Miód Manuka (Manuka Mel). Miód manuka pochodzi z Nowej Zelandii. Roślina Manuka (Leptospermum scoparium), zwana także nowozelandzkim drzewem herbacianym „New Zealand Tea Tree”, jest najczęściej spotykanym drzewem w Nowej Zelandii. Kwitnie wiosną ( u nas jest wówczas jesień), ma małe białe kwiaty, które zwabiają pszczoły. Stosowany w Miodzie Manuka faktor UMF oznacza „unique manuka factor”, unikalny wskaźnik, który mierzy poziom aktywności antybakteryjnej w miodzie Manuka.

Produkty Bee Pure zawierają maksymalny wskaźnik UMF 20+, jaki jest stosowany w kosmetyce. Miód Manuka stosowany w medycynie leczy rany i oparzenia, zmniejsza stany zapalne, dba o higienę jamy ustnej, leczy zaburzenia żołądkowo-jelitowe; Miód Manuka w kosmetyce:

- łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia;

- stosowany w kosmetykach Bee Pure dostarcza właściwości przeciwzapalnych, pomaga zmniejszyć ewentualne zaczerwienienia, mogące się pojawić przy użyciu jadu pszczelego, a antybakteryjne właściwości łagodzą zakażenia skóry, jeśli takowe wystąpią.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl