Wegańskie naturalne suplementy diety dla dorosłych i dzieci

Wegańskie naturalne suplementy diety dla dorosłych i dzieci to rosnący trend w kręgach zdrowia i dobrego samopoczucia. Te suplementy zawierają witaminy i minerały pochodzenia roślinnego. Suplementy te zawierają unikalną mieszankę fitoskładników i substancji roślinnych, które tworzą unikalne środowisko biochemiczne, zwiększając potencjalne korzyści produktów.

Najlepszym źródłem witaminy B12 są mięso, ryby i produkty mleczne. Ale jeśli jesteś wegetarianinem lub weganinem, bardziej prawdopodobne jest, że będziesz mieć niedobór witaminy B12. Pokarmy wzbogacone witaminą B12 mogą pomóc zmniejszyć ryzyko.

Witamina B12 w naturalnych suplementach diety Terranova jest wytwarzana z mieszanki źródeł roślinnych i stabilizowanych otrębów ryżowych. Otręby ryżowe są bogatym źródłem witamin z grupy B i minerałów, a stabilizowane otręby ryżowe zawierają witaminę B12. Oprócz otrębów ryżowych formuła Terranova zawiera liść pietruszki, korzeń mniszka lekarskiego, korzeń imbiru i korzeń goryczki. Mieszanka MAGNIFOOD chroni te składniki przed uszkodzeniem oksydacyjnym i zapewnia efekty synergiczne.

Zalecana dzienna dawka (RDA) zarówno dla DHA, jak i EPA jest nadal przedmiotem dyskusji, ale wielu ekspertów zaleca od 100 do 160 mg dziennie dla dorosłych. Najlepszymi źródłami są dzikie ryby i niektóre algi morskie. Pokarmy te mają wysokie stężenie DHA i EPA i gromadzą się w tkankach ryb. Jednak wiele osób nie spożywa regularnie tych źródeł.

DHA pomaga w rozwoju ośrodkowego układu nerwowego i wzroku niemowlęcia. Dlatego niemowlęta powinny być karmione piersią, aby otrzymać wystarczającą ilość DHA. Ponadto łagodzi stany zapalne i chroni serce. Może również zmniejszyć ból przy skurczach menstruacyjnych. Jest również korzystny dla osób cierpiących na reumatoidalne zapalenie stawów. Jednak należy go przyjmować pod nadzorem lekarza.

Kwas dokozaheksaenowy jest wielonienasyconym kwasem tłuszczowym omega-3. Jest niezbędnym kwasem tłuszczowym i jest obecny w siatkówce i mózgu. Stanowi prawie dziewięćdziesiąt procent tłuszczów omega-3 w ludzkim ciele. Ponadto jest ważnym tłuszczem strukturalnym dla serca.

Źródła wapnia w naturalnych preparatach uzupełniających Terranova pochodzą z różnych źródeł, w tym z nabiału, owoców morza i produktów roślinnych. Produkty te mają na celu dostarczanie niezbędnych składników odżywczych oraz wspomaganie zdrowia i relaksacji kości i mięśni. Dodatkowo produkty te zostały wzbogacone o unikalną Magnifood Blend, synergiczną mieszankę botaniczną. Ta mieszanka umożliwia organizmowi przyswajanie składników odżywczych w najlepszy możliwy sposób.

Wchłanianie wapnia różni się w zależności od jedzenia. Produkty mleczne i produkty wzbogacone pochłaniają około 30% zawartego w nich wapnia. Jednak niektóre pokarmy roślinne mają niższy współczynnik wchłaniania i mogą tworzyć niestrawne sole z wapniem. Na przykład szpinak ma biodostępność zaledwie 5 procent, podczas gdy mleko ma wysoki współczynnik wchłaniania wynoszący 27%. Żywność o niższej biodostępności wapnia nie jest uważana za wysokiej jakości źródło wapnia.

Oprócz roli w zdrowiu kości, wapń chroni również organizm przed chorobami, takimi jak cukrzyca, nadciśnienie i nowotwory. Wapń pomaga również regulować skurcz i rozluźnienie mięśni. Odgrywa również ważną rolę w krzepnięciu krwi. Proces krzepnięcia krwi obejmuje kilka substancji chemicznych.

Kompleks Naturalnej Witaminy D3 2000iu firmy Terranova to potężna mieszanka witaminy D pochodzenia roślinnego. Posiada certyfikat niezależnego Towarzystwa Wegańskiego. Zawiera spirulinę, grzyb shiitake, dynię, kolendrę, otręby ryżowe i Magnifood, kompleks botaniczny, który zwiększa biodostępność produktu. Filozofia firmy kładzie nacisk na pełne odżywienie i głębokie uzdrowienie. W przeciwieństwie do innych suplementów diety Terranova nie zawiera dodanych środków wiążących, wypełniaczy ani substancji pomocniczych.

Chociaż nasze ciała wytwarzają witaminę D, gdy są wystawione na działanie promieni słonecznych, wiele osób nie dostarcza jej wystarczająco dużo w swojej diecie. W rzeczywistości niektóre osoby o ciemniejszej skórze mają zwykle niższy poziom tego składnika odżywczego we krwi. Dzieje się tak, ponieważ pigment w ich skórze działa jak cień, zmniejszając ilość witaminy D w skórze.

Na szczęście słoneczne promienie ultrafioletowe B pomagają wytwarzać witaminę D w naszych organizmach, ale nadal musimy przyjmować suplementy, aby uzyskać odpowiednią ilość. Naturalne źródła witaminy D obejmują olej z wątroby ryb i tłuste ryby. Pokarmy zwierzęce, takie jak wątroba wołowa, żółtka jaj i ser, również zawierają niewielkie ilości tej witaminy. Grzyby zawierają również niewielkie ilości witaminy D, ale ilość jest zmienna. Niektóre grzyby są poddawane działaniu światła UV w celu zwiększenia zawartości witaminy D, a FDA zatwierdziła proszek grzybowy poddany działaniu promieniowania UV do stosowania w żywności.

Skomentuj